Astrid Roppen, daglig leder Dugurd kantiner.

Dugurd løfter den klassiske «bedriftskantinen» til nye høyder

Den ambisiøse kantinebedriften Dugurd har gjort lunsjen til dagens høydepunkt ved å satse på sunn og bærekraftig mat laget fra bunnen av. Det viste seg å være oppskriften på suksess.

Av  Ida Anett Danielsen/NewsLab og Helene Røiseland Strømme
ARTIKKEL · PUBLISERT 13.12.2022

– Når gjestene sier at de gleder seg til lunsj, da vet vi at vi har gjort noe riktig, sier Astrid Roppen.

Hun er gründer av Dugurd kantiner, en innovativ kantinebedrift som siden oppstarten i 1992 har bragt den gode «restaurantfølelsen» til folk i jobblunsjen.

– Målet mitt har hele veien vært å servere mat som folk blir glad av, og som de vil komme tilbake igjen for – dag etter dag. Det å jobbe med kvalitetshåndverk har alltid vært den største drivkraften.

ASTRID ROPPEN: Gründer av Dugurd kantiner. Foto: Storebrand

Kvalitet i alle ledd

Det er nå 30 år siden Roppen startet opp, og for den driftige gründeren er det viktig å ha med dyktige mennesker på laget.

– Vi ansetter kun fagutdannede kokker med høy yrkesstolthet og engasjement. Det er viktig for oss at det som serveres er av ypperste kvalitet – og det får vi når vi ansetter folk som virkelig brenner for faget sitt.

For en bedrift som er opptatt av kvalitet i alle ledd, er også en god pensjonsordning viktig. Som medlem av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), kunne Dugurd benytte seg av medlemsfordelen NHO Pensjon i Storebrand.

– Vi er superfornøyde med NHO Pensjon. I tillegg til å gi oss gode betingelser, fungerer samarbeidet med Storebrand veldig bra. De digitale løsningene er intuitive, og kundeservicen god.

– Ting skjer smidig, uten at vi trenger å bruke så mye tid på det, sier Roppen.


Ønsker bedriften din å benytte medlemsfordelen NHO Pensjon?


Siden oppstarten i 1992 har Dugurd vokst fra 1 til cirka 150 ansatte. For matgründeren er derfor hjelpen med å informere ansatte en viktig fordel med å ha NHO Pensjon i Storebrand.

– I mat- og restaurantbransjen har vi ofte ansatte fra mange ulike land, som ikke nødvendigvis er klar over pensjonsreglene vi har her i Norge. HR-avdelingen melder imidlertid at det har vært færre spørsmål relatert til pensjon etter at vi byttet til NHO Pensjon. Det sier meg at Storebrand er gode på å informere og følge opp den enkelte.

Det mener Roppen er en fordel for både den ansatte og bedriften:

– Det gjør at vi selv kan fokusere på det vi ønsker å bruke tiden på – nemlig å lage sunn, bærekraftig og sabla god mat hver dag.

Slik ble kantinesuksessen til

Roppen startet opp kantinebedriften Du Godeste i 1992, etter å ha fått forespørsel om å drive kantinen for NRKs dramaavdeling i Nydalen.

– På den tiden var kantiner rundt om stusselige greier, med mye halvfabrikata, pepper i pose og små begre med leverpostei og syltetøy. Det var på tide å tenke nytt, sier Roppen.

Kuvertpakker og engangsemballasje ble byttet ut med pepperkvern på bordet, og Toro-poser ble erstattet med sunn og bærekraftig mat laget fra bunnen av.

– Å bruke bærekraftige råvarer og unngå unødvendig avfall, gagner både kloden og de som spiser hos oss, sier Roppen og legger til:

– Det var dessuten veldig morsomt og spennende å teste ut noe nytt. Og det ble jo en kjempesuksess!


Gjør som suksessbedriften Dugurd – bruk medlemsfordelen NHO Pensjon


I 2018 startet Roppen et samarbeid med Lava Oslo, og bedriften ble omdøpt til Dugurd kantiner. I tillegg til å drive den gamle NRK-kantinen, som i dag forsyner Riksteatret og Kulturtanken, har Dugurd til sammen elleve kantiner i Oslo-området, samt all servering på Nasjonalmuseet.

Etter å ha gått fra én ansatt i 1992 til rundt 150 ansatte i dag, er drømmen videre å vokse i riktig tempo.

– Målet er ikke nødvendigvis å bli den største kantinebedriften, men vi skal bevare kvaliteten og levere den beste maten, sier Roppen.

Fra misoglasert blomkål til flesk og duppe

Når lunsjbuffeten i Dugurds hybridkantine Restaurant Haakon i Oslo sentrum fylles, er det med alt fra miso- og epleglasert blomkål, rotsellerisnitsel og harissabakt gulrot til pasta med fennikel og valnøtter og flesk og duppe.

Restauranten er svært opptatt av grønnsaker. For matgründeren er det nemlig viktig å kunne tilby gjestene sunn og god mat.

– Når du serverer folk lunsj 300 dager i året, da har du på en måte ansvar for at det de spiser er bra. Gode råvarer står dermed høyt hos oss.

Dugurd får levert lokale råvarer fra 13 ulike bønder på østlandsområdet, og jobber stadig med å finne gode leverandører som kan levere økologiske og kortreiste produkter.

– Vi ansetter også kun fagutdannede kokker med høy yrkesstolthet og engasjement. Det er viktig for oss at det som serveres er av ypperste kvalitet. Mat skal være en opplevelse, også lunsjen på jobb, og vi ønsker å være dagens høydepunkt for gjestene våre, sier Roppen.

For Dugurd er visjonen at det alltid skal være variert – og sabla godt.

– Eller Dugurd-godt, som vi liker å kalle det, sier Roppen og smiler. 


Fant du det du lette etter?